איש העסקים אלפרד אקירוב בוחן דרכים "יצירתיות" שיאפשרו לו להגדיל את החזקותיו בחברת כלל ביטוח . זאת לאחר שדיונים שהתקיימו בין אקירוב, בעל השליטה בחברת אלרוב נדל"ן , לרשות שוק ההון בנוגע לבקשתו לקבל היתר שליטה בכלל לא צלחו. בסביבת הרשות מאשרים כי בכוונתה לסרב לבקשה ולא לאפשר לאלרוב לקבל היתר להגדלת החזקותיו בחברת הביטוח, המתנהלת ללא בעל שליטה, ללפחות 30% מההון.
● ההימור על נייקי גובה מחיר כבד: רווחי פוקס ברבעון נחתכו ביותר מ־40%
● דוחות היבואנית שמגלים: המותגים שהשאירו אבק לניסאן ורנו
מבחינת אקירוב לא מדובר כאמור בסוף פסוק, ולגלובס נודע כי הוא בוחן הגשת בקשה מחודשת לקבלת היתר שליטה בשבועות הקרובים, הפעם באופן פרטי ולא דרך החברה הציבורית שבשליטתו. אלרוב מנסה לקבל את היתר השליטה בכלל, ללא הצלחה, מאז שנת 2021. החברה מחזיקה כיום ב-14.4% ממניות חברת הביטוח - בעלת המניות הגדולה ביותר. מדובר בהחזקה ששווי השוק שלה 1.14 מיליארד שקל, המגלמת רווח "על הנייר" של כחצי מיליארד שקל לאלרוב.
אקירוב (84), שעיקר פעילותו בתחומי הנדל"ן המניב והמלונאות בארץ ובאירופה, בוחן כאמור "מסלול פרטי" שיאפשר לו לרכוש את השליטה באלרוב (לבדו או ע"יהכנסת שותף). בסביבתו אומרים כי הוא "מרוצה מאוד מההשקעה שלו בכלל ביטוח", ומדגישים כי "הוא יפעל למצוא את הדרך המתאימה ביותר לקבלת היתר שליטה". מהלך שכזה עשוי לכלול, ככל שהרגולטור יאפשר זאת, חלוקת המניות שמחזיקה אלרוב בכלל ביטוח כדיבידנד בעין לבעלי מניותיה, כאשר הנתח של אקירוב בחברת הנדל"ן הוא 82% מההון.
פוטנציאל לסיבוב פיננסי משתלם
לאלרוב נדל"ן, שפועלת בתחום המלונאות והנדל"ן להשקעה, בארץ ובחו"ל, יש תיק החזקות סחירות שכולל שתי מניות: כלל ביטוח וכן מניות בנק לאומי בשווי של כ-200 מיליון שקל. בשנת 2024 נרשם לחברה רווח של 382 מיליון שקל מניירות הערך שבידיה, עיקרו מההחזקה בכלל ביטוח. כך, במידה ואלרוב תחליט בסופו של דבר לוותר על רכישת השליטה ולממש את ההחזקה בכלל, הרי שמדובר יהיה בסיבוב פיננסי משתלם במיוחד מבחינתה.
מניית כלל ביטוח שעלתה רק בשנה החולפת ב-77% התבררה כהשקעה פיננסית מוצלחת מאוד מבחינת אקירוב, אך הוא דבק כאמור בניסיון להגיע לשליטה בחברה - למורת רוחה של רשות שוק ההון, שבראשה עומד כיום עמית גל. לאורך השניםדחו ברשות את בקשותיו של אקירוב, בין היתר על רקע חשש שהגדלת החזקותיה של אלרוב תפר את חוק הריכוזיות כמו גם היעדר מידע מספיק על האופן שבו הוא מתכוון להגדיל את ההחזקות בכלל.
בד בבד התנגח אקירוב לא פעם עם מהנהלי כלל ביטוח עצמה, בראשות המנכ"ל יורם נוה, כולל התנגדות לרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס ואיום לתבוע דירקטורים בחברה. העסקה נסגרה בסופו של דבר לפני כשנתיים, וכלל ביטוח רכשה את מקס לפי שווי של 2.5 מיליארד שקל עבור מקס - מחיר שהיום מצטייר כאטרקטיבי לנוכח העסקות המתהוות לרכישת השליטה בחברות המתחרות ישראכרט וכאל.
מטעמו של אלפרד אקירוב נמסר בתגובה: ״אנחנו מאוד מרוצים מההשקעה שלנו בכלל ביטוח ומהאופן בו פועלת הנהלת החברה. אנו מאמינים בכלל ביטוח, מעוניינים להגדיל את ההחזקה שלנו בה, וסבורים כי תימצא המתכונת אשר תאפשר לקבל לכך גם את הסכמת הממונה.״
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.